web analytics
06-22911261

Lesbrief Reclame Makers

Beste Leerkracht,

Binnenkort kom ik bij jou in de klas de workshop Reclame Makers geven. De kinderen gaan dan voor een (zelfbedacht) goed doel een reclamefilmpje maken.
Voorbeeld:

Praktische voorbereiding
Verdeel de klas in groepjes van drie tot vier kinderen, maximaal 8 groepjes.
Je kunt met de kinderen al nadenken over hetgeen ze een reclame voor gaan maken. Denk aan iets dat de wereld mooier en beter maakt. Ze mogen daarbij best hun fantasie gebruiken, het hoeft (nog) niet echt te bestaan. Misschien is het iets waarvan ze zouden willen dat het bestond. Gebruik ter inspiratie materialen en spullen uit de directe omgeving van de kinderen. Bijvoorbeeld een pen (zie bovenstaand filmpje), een potje, glaasje, bal, sjaal. Wat zou je daarvan kunnen maken zodat het kan helpen bij huiswerk, goed is voor het milieu of waardoor je leuke dingen met je vrienden kan doen?
Wat voor soort reclame filmpje ga je maken? (zie voorbeelden onderaan deze pagina).

Kijk maar hoe ver je met deze brainstormsessie komt, aan het begin van de workshop pak ik de draad op waar jij met de klas bent gebleven.

Inhoudelijke voorbereiding
Als introductie kun je onderstaand filmpje bekijken waarin ik uitleg hoe het komt dat veel apps en programma’s op telefoons en computers gratis zijn. Hoe worden deze apps betaald en wat voor soorten reclames zijn er allemaal?
Voor een eventuele nabespreking of verduidelijking kun je gebruik maken van onderstaande afbeeldingen.

Voor vragen: 06-22911261, info@detoonwerkplaats.nl


EXTRA:

Als je met de klas nog het e.e.a. wilt nabespreken of verduidelijken, dan kun je gebruik maken van de afbeeldingen uit het filmpje:

3 soorten reclame

Reclame met humor:

Reclame met een “expert”:

Reclame met bekende mensen (en humor):

Voor vragen: 06-22911261, info@detoonwerkplaats.nl