web analytics
06-22911261

Michiel Bos

Mijn naam is Michiel Bos en ik heb de Toonwerkplaats in 2013 opgericht. Met de Toonwerkplaats ontwikkel en geef ik kunstonderwijs op het gebied van film, muziek en multimediakunst. Met mijn ervaring als muziekdocent en brede interesse in andere kunstdisciplines wil ik kunstonderwijs bieden dat kaders overstijgt en betekenisvol is voor kinderen en het onderwijs van vandaag.

Na lange tijd als gitaardocent te hebben gewerkt heb ik met de Toonwerkplaats de stap naar het onderwijs gemaakt. Het is een boeiend werkveld dat voortdurend in ontwikkeling is. Met mijn werk probeer ik een steentje bij te dragen aan vernieuwing van (kunst)onderwijs dat past in de 21ste eeuw en recht doet aan de brede ontwikkeling van het kind.

Als vrijeschoolleerling heb ik ervaren wat goed en geïntegreerd kunstonderwijs te bieden heeft en het is nog steeds een belangrijke inspiratiebron in mijn dagelijkse werk. Ik wil onderwijs ontwikkelen dat hart, hoofd en handen aanspreekt op een manier die toegankelijk is voor alle scholen.

Ik studeerde Klassiek Gitaar en Muziek-Educatief Ontwerpen aan het conservatorium in Enschede en Creatieve Therapie aan de HU. Sinds 2002 ben ik werkzaam in de cultuureducatie. Ik werkte onder meer met Lectoraat Waarde(n) van Vrijeschoolonderwijs, Stichting Papageno, Stichting de Vrolijkheid, Science Museum NEMO en Eigenwijs Trainingen.

Het onderwijs is voortdurend in ontwikkeling. Ik volg regelmatig cursussen en opleidingen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen:
Cultuurbegeleider (post HBO, gezamenlijke Pabo’s Zwolle)
Kinder Talent Fluisteraar van Luc de Wulf en Els Pronk (Stadkamer, Zwolle)
Visievorming met schoolteams van Karin Kotte (Rijnbrinkgroep, Nijverdal)
Kunst in Leren van Alexandra van der Hilst (Gigant, Apeldoorn)
Procesgerichte Didactiek van Karin Kotte (Cultuurplein, Heerde)