web analytics
06-22911261

Pats, Boem! Muziek In De Klas!

In de muziekworkshops van de Toonwerkplaats gaan kinderen samen muziek maken en zelf muziek verzinnen. Kortom écht creatief aan de slag. Leerlingen maken kennis met DSC06172muziekinstrumenten uit de hele wereld.
Veel werkvormen in de lessen zijn gebaseerd op Creative Music Making. Hierbij worden met verschillende opdrachten muziekstukken gecomponeerd met materiaal dat de kinderen zelf inbrengen. Zo kunnen kinderen muziek maken bij verhalen, improviseren, zelf componeren, liedjes schrijven en dirigeren.

Daarnaast heeft de Toonwerkplaats veel expertise op het gebruik van digitale middelen als ondersteuning van de muzieklessen. Daardoor is het onder meer mogelijk om filmmuziek en geluidopnames te maken en drum-karaoke te doen.

De instrumenten die worden gebruik komen uit de hele wereld: gitaar, xylofoon, djembé, conga, cajon, shakers, boom-whackers, kalimba enz enz.

Muzieklessen voor de onderbouw
In de muzieklessen voor de onderbouw ligt de nadruk op het leren om samen muziek te maken, naar elkaar te luisteren, goed om te gaan met muziekinstrumenten, muziek maken bij verhalen en zingen.
Er wordt gewerkt aan een veilige sfeer waarin de kinderen vrij kunnen musiceren.

Muzieklessen voor de bovenbouwMuziekOnderwijs
In de muzieklessen voor de bovenbouw wordt aansluiting gezocht bij de belevingswereld van de kinderen door middel van het maken van liedjes en raps, het gebruik van digitale middelen, stevige ritmes en swingende samba’s.
In de laatste les is het mogelijk om het resultaat aan ouders en andere klassen te laten horen tijdens een kort concertje.

Plaats:
op school

Aantal lessen:
1-4 x ong. 45 min.

Voor groepen:
3 tot en met 8

Kosten: 
€ 90,- tot € 320,-
CONTACT

Voorbeelden van maatwerk:
– Eenmalig knallen met een workshop trommelen
– Muziekworkshop voor leerkrachten