web analytics
06-22911261

Schoolbreed filmproject

Als je met de hele school iets met film zou willen doen dan biedt de Toonwerkplaats twee mogelijkheden:

HET FILMFESTIVAL

Elke groep doet een workshop die te maken heeft met film en beeld. Aan het einde van het project kunnen alle groepen de resultaten met elkaar delen tijdens een echt filmfestival.
Met dit filmproject gaan de groepen met verschillende aspecten van film aan het werk. Explain It, Reclame Makers, Beeldverhaal, GriezelfilmWandelen In Je Eigen Tekening, Stop-Motionfilm, Filmmuziek, Vloggen Doe Je Zo! of MovieMasters!, alles kan worden ingezet om er een bijzonder, onvergetelijk en leerzaam project van te maken!

In overleg met de school wordt bekeken hoe we het film-project gaan inrichten en wat we aan welke groep gaan aanbieden. Is er een overkoepelend thema? Geen probleem!

Afhankelijk van de wensen kan het project zich uitstrekken over een paar dagen of een paar weken. Dit project is volledig aan de wensen aan de school aan te passen.

CARNIVALE

Het filmproject Carnivale heeft als resultaat een korte speelfilm waarin alle groepen een aandeel hebben (maximaal 9 groepen). De film gaat over een circusgezelschap dat tijdelijk is neergestreken in de school. Ze zijn op weg van het ene dorp naar het andere om hun kunsten te tonen. Het kind van de directeur moet op zoek naar het vak dat hij/zij zou willen leren om mee te kunnen draaien in het circus en zo wat extra geld te kunnen verdienen. Hij/zij gaat bij alle groepen langs om te kijken wat er allemaal voor een artiesten zijn. Na een bezoek aan alle groepen kiest het kind van de directeur zijn/haar eigen circus-act.

Elke groep oefent met de eigen leerkracht een korte zelfbedachte act in. Dat kan variëren van dans, muziek, tekenen, voetbaltrucjes of acrobatiek. Tijdens de filmdag nemen we de film op en komt de cameraploeg met enkele acteurs langs alle groepen om een stukje van de film en de act op te nemen. Vervolgens wordt de film door de Toonwerkplaats gemonteerd en kan die tijdens een grote première worden bekeken.

Meer informatie of vragen naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op.

Plaats:
op school

Aantal lessen:
in overleg

Voor groepen:
1 tot en met 8

Kosten:
per project afhankelijk

CONTACT