web analytics
06-22911261

De Draad Van Ariadne

In deze workshop maakt elk kind thuis een kort filmpje. Alle filmpjes vormen met elkaar een geheel. Elk kind volgt op een zelfbedachte manier een draad of touw. In de film vormen de kinderen dan met elkaar een grote kring die verbonden is dankzij de “De draad van Ariadne”.

In de bijbehorende lesbrief zit een instructiefilmpje voor de kinderen. Daarin wordt uitgelegd hoe ze hun eigen creatieve bijdrage kunnen leveren en hoe ze die vervolgens kunnen opsturen naar de Toonwerkplaats.

Geschikt voor groepen 5 – 8
Prijs: € 10,- per kind, maximaal € 125,-

Neem voor vragen contact op!

Deze workshop is geïnspireerd op een verhaal uit de Griekse Oudheid:
De Griekse held Theseus wilde op het eiland Kreta het gevaarlijke monster Minotaurus doden. Maar het monster woonde in een labyrint en Theseus was bang er in te verdwalen en er nooit meer uit te komen. Ariadne kwam hem te hulp en gaf hem een zwaard en een kluwen wol (De draad van Ariadne). Als Theseus de kluwen afwikkelde terwijl hij het labyrint inging zou hij na het doden van de Minotaurus de uitgang weer terug kunnen vinden. Theseus moest echter wel beloven om daarna met Ariadne te trouwen. Dat deed hij en ging het labyrint in, versloeg de Minotaurus en keerde dankzij de wollen draad veilig terug naar Ariadne.
Theseus nam Ariadne mee op de boot naar het eiland Naxos waar het volgende avontuur op hen wachtte..

Naar overzicht Corona-bestendige workshops.