web analytics
06-22911261

School op slot

Tijdens de sluiting van de scholen is het voor groepen 7 en 8 toch mogelijk om een spannende film te maken! Weer eens wat anders dan online taal of rekenen!
(Zie ook andere multimedia workshops voor tijdens de lock-down)

In deze escape-room-film bevrijden de kinderen met moderne middelen en vereende krachten de juf of meester uit de school. Symbolisch openen de kinderen samen de deur van de school.

Het verhaal van de film

De leerkrachten hebben een studiedag en de kinderen zitten thuis. Een van de kinderen krijgt via de app “Bloom” een verzoek voor een video-gesprek, het is de juf/meester die door het nieuwe elektronische slot in de school zit opgesloten.
Alle kinderen helpen met verschillende gebruiksvoorwerpen en vanuit hun eigen woonkamer mee om de beveiligingen te omzeilen.
Zo proberen ze met poppen de gezichtsherkenning voor de gek te houden, met afstandsbedieningen kraken ze de pincode en ze gebruiken borden als schotelantennes om het signaal met de server te herstellen.
Zal het ze lukken de juf/meester te bevrijden en daarmee de deur te openen voor een nieuw avontuur?

“School Op slot” is een speciale filmworkshop die geschreven is voor deze bijzondere tijden. De film en de instructie zijn zo gemaakt dat de kinderen thuis van achter hun eigen laptop, tablet of telefoon hun bijdrage aan de film kunnen opnemen. In de lesbrief zitten duidelijke instructiefilmpjes die de kinderen stap voor stap helpen om hun bijdrage aan de film te kunnen opnemen en versturen.

Als leerkracht verzamel je de opgenomen filmpjes van de kinderen en stuur je ze vervolgens via Wetransfer naar de Toonwerkplaats. Wij verzorgen dan de montage en de special effects. Binnen een paar dagen is de film voor jullie beschikbaar.

Praktisch

Prijs: € 423,50 (incl. btw)

Voor 6 tot 30 leerlingen en een leerkracht

Bij het schrijven van het script is zo goed mogelijk geprobeerd een balans te vinden tussen een verhaal met enige lengte en body en dat wat een leerling uit groep 7 of 8 zelfstandig zou kunnen opnemen. Dat heeft geresulteerd in een film die tussen de 10 en 15 minuten zal duren.

Neem contact op voor meer informatie of als je het multimediaproject wilt aanvragen.

Michiel Bos
info@detoonwerkplaats.nl

Naar overzicht Corona-bestendige workshops.